Lafayette

15 měsíční sladový destilát

Značku Lafayette je zaměřená na ovocnou, lehkou a pitelnou whisky z lokálních surovin. 

Používáme ječmen vypěstovaný na Hané a zpracovaný v Prostějovské sladovně Castello. Destilát z nenakuřované sladiny plníme do bourbon sudů z amerického bílého dubu nebo sudů dubu francouzského, ve kterých ležela oblíbená červená vína. 

Sudy pro ležení sladového destilátu si upravujeme sami metodou STR. Sud z amerického bílého sudu pochází z bednářství Independent Stave Comp., Columbia, Missouri. Stupeň vypálení 3. Sud z francouzského bílého dubu a pochází z francouzského bednářství Radoux a leželo v něm červené víno.

Whisky King Barley

První československá whisky od roku 1973

Sladový destilát, základ pro obě whisky jsme destilovali ze stejné, nakuřované sladiny, odkvašené podle původní receptury pekařskými kvasnicemi. Destilát zrál v původních dubových sudech o objemu 280 a 290 litrů, které jsme u nás před naplněním na místě kompletně repasovali a znovu vypálili. 

TŌSH Gin

Originál z Moravy

Ochutnejte originální klasiku – Moravian Dry Gin vyrobený v malých šaržích na historickém kotlíku pro destilaci whisky. Objevte komplexní, silnou a vyváženou chuť s důrazem na bohaté citrusové a jalovcové tóny, s dlouhým dozvukem českého máku, moravského sladkoplodého jeřábu a šípku. Lokální řemeslný gin, který chutná samotný a pozvedne i každý koktejl.

TŌSH Gina

Zraje v sudu

Gina je naše řada ginů zrajících v sudu. Pokaždé, když se k nám dostane zajímavý sud naplníme ho naším  ginem o vyšší než standardní stupňovitosti a necháme je na sebe vzájemně působit. 

První sud  je vyroben v Kalifornii, v nyní už uzavřeném bednářství Mendocino, které vyrábělo sudy hlavně pro místní vinaře. V našem sudu však zrála jedna z nejznámějších brzy dozrávajících španělských odrůd,  Tempranillo.  Gina v něm téměř rok krásněla, aby nabrala oranžovorůžovou barvu, ovocné aroma a chuť. 

Do láhve ji plníme v sudové síle. Připravte se na silnou a mnohovrstevnatou ovocnou bombu!

Jakamarus

Legendární bylinný digestiv

Po úspěšném magisteriu na „české univerzitě Karlově” se stal nadějný farmaceut Alois Kříž lékárníkem. Roku 1916 si otevřel v Praze na Pankráci lékárnu, kde prodával mimo jiné i bylinný extrakt vlastní výroby k léčení žaludečních obtíží. Z této originální tinktury vznikla receptura bylinného likéru Jakamarus, který se díky své jemné, hořké a kořeněné chutí v brzké době proslavil v celé tehdejší Česko-slovenské republice. Jakamarus se svou originalitou a bohatou minulostí řadí mezi legendy v historii českého likérnictví.

King Barley liqueur

Medové pohlazení

King Barley je značka první československé whisky. Vznikla v Těšeticích v roce 1973, pod taktovkou národního podniku SELIKO. Spojením původní whisky, moravského medu, cejlonské skořice a koření jsme pro vás vytvořili sladkou alternativu destilátu.

Bruno

Opravodvý aperitiv

Bruno je aperitiv hořkosladké svěží vůně a chuti. Používáme pouze přírodní ingredience, minimum cukru a tradiční postupy macerace a dlouhého ležení. Ideální pro vychutnání tak jak je nebo v klasických míchaných nápojích. A co na to Bruno Kolínský?

TWIN

pivní gin

TŌSH pivo také patří mezi naše oblíbené nápoje. Nás ale zajímalo, co to udělá, když ho vydestilujeme…tato myšlenka stojí za vznikem naší řady pivních specialit.

Není to však pivní pálenka, jak ji znáte. Pro naše destiláty vybíráme vysoce aromatické pivní speciály, které jsou bohaté na chmely a samy o sobě mají výraznou chuť.

ŌVICE

Ovocné destiláty

Ovocné destiláty z úrody, která roste všude kolem nás. Destilujeme dvoukotlovou metodou pro zachování nejlepších aromat destilátu. Pečlivě oddělujeme srdce a výsledkem je vysoce kvalitní a čistý ovocný destilát.